We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Lees hieronder welke diensten we bieden naast onze reguliere huisartsenzorg.
Bij Kloosterstraat is het mogelijk om een beeldafspraak in te plannen bij alle zorgverleners. Dat betekent dat de huisartsen, de verpleegkundig specialist, de praktijkondersteuners somatiek en de praktijkondersteuners GGZ de optie voor beeldbellen aanbieden. Als er na een afspraak een vervolgafspraak nodig is zal de zorgverlener aangeven of beeldbellen in het specifieke geval een geschikte optie is. Het is binnenkort ook mogelijk om via MijnGezondheid.net en de MedGemak-app zelf een beeldbelafspraak bij uw zorgverlener te maken.
Hieronder wordt uitgelegd welke stappen u doorloopt als u een beeldbelafspraak met uw zorgverlener heeft.
Hieronder vindt u informatie over de volgende bevolkingsonderzoeken:
Deze bevolkingsonderzoeken worden in Noord-Brabant en Limburg georganiseerd door Bevolkingsonderzoek Zuid.
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom nodigen we deze vrouwen iedere vijf jaar uit voor een bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Het onderzoek gebeurt via een uitstrijkje. Met dit onderzoek kan baarmoederhalskanker of een voorstadium vroeg ontdekt worden. Hierdoor wordt de kans groter dat behandeling succes heeft.
Gratis en vrijwillig
Deelname aan dit bevolkingsonderzoek is vrijwillig en wordt u door de overheid gratis aangeboden. Dit geldt echter alleen als u het toegestuurde laboratoriumformulier meebrengt naar de praktijk. Indien u dit formulier kwijt ben geraakt, kunt u bij de praktijkassistente een nieuw formullier aanvragen.
De uitnodiging en afspraak
U ontvangt elke vijf jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Na ontvangst van de uitnodiging maakt u bij de praktijkassistente een afspraak voor een dag dat u niet ongesteld bent. Bij ons in de praktijk is het gebruikelijk dat de assistente het uitstrijkje maakt. U mag natuurlijk aangeven wanneer u liever heeft dat de huisarts het uitstrijkje maakt (bijvoorbeeld als er bijkomende klachten zijn).
Wanneer u niet wilt deelnemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, kunt u dit kenbaar maken door de achterzijde van het toegestuurde laboratoriumformulier ingevuld en ondertekend (gratis) retour te zenden naar Bevolkingsonderzoek Zuid. Wanneer het om een eenmalige afmelding gaat, wordt u later weer gewoon opgeroepen. Indien het om een definitieve afmelding van het onderzoek gaat, ontvangt u geen uitnodiging meer.
Uitstel van het onderzoek
In de volgende situaties wordt het onderzoek uitgesteld:
Bevolkingsonderzoek borstkanker
Vrouwen worden vanaf hun 50ste tot en met hun 75ste tweejaarlijks opgeroepen voor een mammografie (röntgenfoto van de borsten). De oproepen lopen via de GGD en krijgt u thuisgestuurd. Indien de foto uitwijst dat er verder onderzoek moet plaatsvinden ontvangt u (en de huisarts) hiervan bericht. De huisarts kijkt dan samen met u wat er verder gebeuren moet.
CooL
Het programma Coaching op Leefstijl (CooL) is een Geïntegreerde LeefstijlInterventie (GLI) die de afgelopen jaren zijn meerwaarde heeft bewezen. De leefstijlcoach begeleidt deelnemers tijdens het programma naar een gezonder leven. Het programma bestaat uit advies en begeleiding op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en (leefstijl)gedrag. Het is gericht op langetermijngedragsverandering bij mensen met (een hoog risico op) een chronische aandoening. Het programma kent naast een intake en een aantal groepsbijeenkomsten ook individuele consulten en evaluatiegesprekken. Het programma bestaat uit een basisprogramma (8 maanden) en een optioneel onderhoudsprogramma (16 maanden).
Waarom is het noodzakelijk?
Studies laten zien dat de leefstijlcoach een belangrijke rol kan vervullen als verbindend element in de keten ten aanzien van de aanpak van obesitas in Nederland. De leefstijlcoach kan deelnemers laagdrempelig begeleiden naar duurzame gedragsverandering en professionals in het zorgdomein en het publieke domein met elkaar verbinden.
Deelnemers blijken na deelname aan het CooL-programma meer te bewegen, minder te zitten en ze zijn gezonder gaan eten. Extrinsieke motivatie is verminderd en intrinsieke motivatie ten aanzien van gezonder voedings- en beweeggedrag is versterkt. De gerapporteerde kwaliteit van leven is significant toegenomen bij de deelnemers.
Wat is onze rol?
Onze huisartsen en/of praktijkondersteuners kunnen u als patiënt zowel binnen als buiten een zorgprogramma verwijzen naar een leefstijlcoach. Deze leefstijlcoach stemt met de praktijk af op welke wijze deelnemers geworven worden.
Vergoeding
De GLI is per 1 januari 2019 in het basispakket opgenomen. Dit betekent dat patiënten die voldoen aan de criteria gratis kunnen deelnemen aan het CooL-programma.
In onderstaande video leert u meer over de GLI.
Voor de volgende zaken kunt u ook bij Huisartsenpraktijk Kloosterstraat terecht:
Bloedafname
Bloedafname kan iedere werkdag op afspraak bij Diagnostiek voor U. Deze afspraak kun je online (https://diagnostiekvooru.nl/maak-een-afspraak) of telefonisch maken via 088 21 41 149. Afgeven van zakjes lichaamsmateriaal (urine, ontlasting en dergelijke) kan zónder afspraak. Er staat hiervoor een speciale box op de prikpost DVU.
CRP-bloedtest
Voor onderzoek naar een acute ontsteking, bijvoorbeeld bij blinde darm of bronchitis/longontsteking, worden de CRP-testen op de praktijk gedaan.
24-uurs bloeddrukmeting
De praktijk heeft de beschikking over een geavanceerd apparaat waarmee gedurende 24 uur de bloeddruk kan worden gemeten. Deze vorm van bloeddrukmeting wordt als de meest betrouwbare meetmethode voor de bloeddruk in de huisartsenpraktijk beschouwd. Het is gebleken dat de bloeddruk op het spreekuur bij de arts vaak hoger is dan thuis. De meetapparatuur is bijzonder betrouwbaar. De assistente sluit de apparatuur aan om deze de volgende dag weer af te koppelen en door de computer uit te laten lezen.
ECG
De praktijk heeft eveneens de beschikking over een mobiel apparaat waarmee een volledig ECG (hartfilmpje) kan worden gemaakt.
Longfunctietest
In de praktijk is het verder mogelijk de longfunctie nauwkeurig te bepalen (spirometrie). Dit is van belang voor patiënten met astma of met een andere vorm van (chronische) benauwdheid door een longziekte (COPD). Het onderzoek geeft aanwijzingen welke behandeling het best kan worden toegepast en of de medicijnen effect sorteren.
Tympanometrie
Met deze onderzoekmethode kan worden bepaald in hoeverre problemen met het gehoor worden veroorzaakt door een ontsteking, een niet goed functionerend trommelvlies, 'vocht achter het trommelvlies' of door andere problemen in het middenoor. Het is een methode waarbij verschillende drukken worden gemeten.
Doppler
De dopplermeting is bedoeld om te bepalen in hoeverre de patiënt een bloedvatvernauwing heeft. Met name de bloeddoorstroming naar de benen kan er goed mee worden bepaald.
Teledermatologie
Teledermatologie maakt een consultatie op afstand mogelijk tussen uw huisarts en de dermatoloog. De huisarts maakt digitale foto's van het huidprobleem en stuurt deze met een ingevulde vragenlijst (anamnese) via een beveiligde internetverbinding naar de huidarts. De dermatoloog stelt de diagnose en stuurt deze met een behandeladvies, vaak binnen een aantal uren, terug naar de huisarts. Hiermee kan een bezoek aan de dermatoloog in het ziekenhuis voorkomen worden.
Dokter Neeleman is geregistreerd als huisarts-echografist in het register voor huisartsen met bijzondere bekwaamheden (voor meer informatie, zie de websites hieronder).
Hij verricht binnen de praktijk echografisch onderzoek bij klachten van de buik en geslachtsorganen. Tevens kan dit niet-belastende onderzoek worden ingezet bij verdenking op een trombosebeen.
De overheid vergoedt de griepvaccinatie volledig voor de volgende groepen:
Jaarlijks beoordelen we de medische dossiers van onze patiënten. Behoort u tot de bovenstaande groepen, dan ontvangt u een schriftelijke uitnodiging voor de griepprik. Als u buiten deze categorieën valt en toch gevaccineerd wilt worden, geldt dat de overheid deze vaccinatie niet vergoedt. Voor de kosten kunt u contact opnemen met de assistente.
U kunt op de praktijk terecht voor een aantal kleine ingrepen:
Voor behandelingen door de assistente graag een afspraak inplannen, dit voorkomt lange wachttijden.
NHG geaccrediteerde praktijk
Onze praktijk heeft sinds 2012 het NPA kwaliteitskeurmerk huisartspraktijken ontvangen. Aan deze certificering is een heel traject vooraf gegaan. Daarvoor werd onze praktijk uitgebreid doorgelicht. Sindsdien wordt onze praktijk getoetst of we nog aan de eisen voldoen. Zowel het medisch handelen als de praktijkvoering en het oordeel van onze patiënten zijn in kaart gebracht. Met de uitkomsten maken we verbeterplannen. Wij blijven door middel van dit traject continu bezig met verbeterprojecten, zowel achter de schermen in onze praktijkorganisatie als in de directe patiëntenzorg.
Meer informatie over wat praktijkaccreditering precies inhoudt vindt u via onderstaande button.
BIG-registratie
Onze zorgverleners zijn BIG-geregistreerd. Medewerkers uit de praktijk blijven zich verdiepen in hun vak door opleidingen en trainingen te volgen.
Opleiden
Om zelf ook scherp te blijven zijn we een opleidingspraktijk voor onder andere huisartsen in opleiding, verpleegkundig specialisten en praktijkondersteuners. Wij werken hierbij samen met diverse onderwijsinstellingen zoals Radboud UMC en Hogeschool Fontys. De huisartsen in opleiding hebben meestal enkele jaren in ziekenhuizen of elders gewerkt en worden in de huisartsenpraktijk verder opgeleid. Deze specialisatie duurt drie jaar. De verpleegkundig specialisten zijn verpleegkundigen die een aanvullende tweejarige Master-opleiding volgen.
U heeft mogelijk van uw behandelend arts gehoord dat hij/zij geen ‘geneeskundige verklaring’ afgeeft. Uw arts heeft daarbij gehandeld op grond van de regels die de KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen, heeft opgesteld.
Toelichting op deze regels:
Belangrijkste redenen voor dit standpunt:
Wat kunt u nog doen?
Binnen de praktijk heeft huisarts Kastelijns een speciale oogheelkundige opleiding voor huisartsen afgerond. Indien uw huisarts bepaalt dat er aanvullend onderzoek aan de ogen nodig is, wordt er een afspraak ingepland bij huisarts Kastelijns voor een volledig oogheelkundig onderzoek, inclusief oogboldrukmeting en beoordeling van lens en het netvlies.
Over het algemeen duurt een oogonderzoek 20 tot 30 minuten. Voor een volledig onderzoek is het noodzakelijk om de pupil van uw oog te verwijden door middel van speciale oogdruppels. Gedurende enkele uren na het onderzoek kunt u hierdoor uw pupil niet vernauwen. Dit betekent dat u niet mag en kan autorijden na het onderzoek. Ons verzoek is daarom om u na dit onderzoek door een ander te laten vervoeren.
Indien u van plan bent een reis naar het buitenland te maken kan het zijn dat u vaccinaties nodig heeft en medicatie nodig heeft ter voorkoming van malaria. Voor landen waarbij een gelekoortsvaccinatie verplicht is, kunt u zich beter wenden tot vaccinatiecentra die hiervoor een speciale registratie hebben verkregen. Zie hiervoor de website van de Travel Clinic of de GGD in Eindhoven (informatie over reizen).
Reizigerszorg GGD Brabant-Zuidoost
Gelekoortslanden
In een aantal landen is vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Zoals in Afrika (Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Congo, Zaïre, Gabon, Ghana, Ivoorkust, Kamaroen, Liberia, Mali, Niger, Rwanda, Sao Tomé & Principe, Sierra Leone, Tanzania, Togo, Tsjaad) en enkele delen van de volgende landen in Midden en Zuid-Amerika (Argentinië, Columbia, Peru en Venezuela en tevens verplicht in Frans Guyana). Sommige landen vragen soms een vaccinatie als men aanreist via één van bovenstaande landen.
Let op: het is momenteel niet mogelijk om reisadvies aan te vragen bij onze praktijk. Wij verwijzen u naar bovengenoemde partijen.
Stoppen met roken is belangrijk. Zowel voor u als voor de mensen om u heen. Maar hoe gaat dat stoppen precies, en wat gebeurt er daarna? Wat of wie kan u helpen, en hoe houdt u het niet-roken vol? Onze praktijkondersteuners kunnen u hier op verschillende manieren mee helpen:
Wilt u meer weten over stoppen met roken dan kunt u de praktijkondersteuner bereiken via de assistente.
De nota voor alle huisartsgeneeskundige behandelingen worden door ons rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. Huisartsenzorg valt onder de basisverzekering en gaat niet ten koste van uw eigen risico.
Het aanstippen van wratten kan tijdens de openingstijden van de praktijk. U kunt hiervoor een afspraak maken via de assistente of via MijnGezondheid.net.